Показвания предишния месец

неделя, 16 август 2009 г.

Христо Станишев-Hristo Stanishev

Инж. Христо Станишев од Кукуш е член на ВМОК во Софија, а по расцепот на „врховистите” (1902) стана претседател на Врховниот комитет што го поддржуваше ЦК на ТМОРО и издаваше и свој весник под истото име „Реформи”.
1 коментар:

  1. Zdravei priatele,
    Sakam da te opitam dali mozes da mi naidish dokumenti ot selo:Pesotsnitsa-Lerin.
    Ako mozes ke mi pomognis mnogu,ti blagodaram ot se srtse za dostavenite dokumenti za nasite mesta vo Lerin. Da mi si ZIV i ZDRAV.
    tzole

    ОтговорИзтриване